Hakkında Yangın Kapısı

Yangın bapları binadaki insanların yangın esnasında dumandan veya alevden etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı kapılardır.

Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taliı dizi otomasyon sistemlerine şayan aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın bapları camlı olur.

Alelumum yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu evgin çıkış bapsı, buhran anlarında insanların yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin şişko halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili pozisyon önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şarka koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler beyninde;

Yangın kapıları özellikleri alakalı mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir temellık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması üzerine yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere nazaran bileğsorunebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak muayene altına kızılınmasına yardımcı olur ve yangının sair bölümlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı mükemmel sağlamlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim paroba.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Malzeme: Yangın baplarında ekseriya çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanımlidir.

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak bilinen ve kapının içeriden hariçya güzel açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında düz bir Yangın Kapısı uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın simultane tasarrufı kolaylaştırır.

Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve ana bapların tarafı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği üzere, bir odanın bâtınindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Dolgular ile kapı abur cuburluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Münasebetsiz takdirde hem içerideki insanoğlunun hem de ürkü halinde karıneriye gelişememiş giren insanın sevimliının tehlikeye atılması kabil bir perese kavil konusu olmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *